Skip to main content

Az Itthon Kalotaszegen Egyesület 2023-ban alakult. Célkitűzése és küldetése a kalotaszegi kultúra, a helyi néphagyományok megőrzése és életbentartása, valamint a hagyományos ruházat, ékszerek, építészeti stílusok vagy más kulturális örökségek bemutatása, megőrzése és továbbfejlesztése.

Ugyan ilyen fontossággal bír a hagyományos mesterségek, kézműves tevékenységek, hagyományos táncok, ételek, zenei és egyéb művészeti formák tanítása, gyakorlása, bemutatása és továbbadása. Az egyesület célja továbbá a kulturális sokszínűség és tolerancia elősegítése, az interkulturális párbeszéd és a kölcsönös megértés erősítése.

Tevékenységeinkkel szeretnénk a kalotaszegi magyar gyerekeket és fiatalokat támogatni: a tehetségeseket bíztatni és felkarolni, a hátrányos helyzetüeket és fogyatékkal élőket pedig segíteni.

Eseményeinkkel, rendezvényeinkkel szeretnénk hozzájárulni a kulturális turizmus fejlődéséhez és a helyi gazdaság élénkítéséhez. Tevékenységeink vonzóvá tehetik e térséget olyan turisták számára, akik érdeklődnek a helyi hagyományok és kultúra iránt. Ezáltal növelhetik a turisták számát, támogathatják a helyi kézműveseket, művészeket és más kulturális szereplőket, valamint elősegíthetik a gazdasági fejlődést és a fenntartható turizmust.

Továbbá célunk a lokálpatriotizmus erősítése.

Olyan tevékenységek, esmények, előadások, tanfolyamok, táborok stb. szervezése, melyek során nem csak a kulturális értékeinket, történelmünket és hagyományainkat népszeresítjük, hanem a szülőföldön maradás fontosságát hírdetjük.

Ezekhez a tevékenységekhez keresünk önkénteseket és támogatókat!

Csatlakozz hozzánk!

© Minden jog fenntartva

„ITTHON KALOTASZEGEN” egyesület


Asociația „ACASĂ ÎN ȚARA CĂLATEI”


407343 Sárvásár 94, Kolozs megye, Románia

00-40-764-474-939

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.