Skip to main content

Hírek


Felhívás magánszemélyek részére!

Az éves személyi jövedelemadód 3,5%-ról Te rendelkezel.

Ez azt jelenti, hogy eldöntheted, hogy ez az összeg valamilyen civilszervezethez kerüljön vagy   az államkasszában maradjon. Nem kell mást tenned, mint kitöltened a 230-as formanyomtatványt 2024. május 25-ig.

Mi nagyra értékelnénk, ha ezt az összeget az ITTHON KALOTASZEGEN EGYESÜLET (ASOCIAȚIA ACASĂ ÎN ȚARA CĂLATEI) munkájának támogatására ajánlanád fel, amennyiben alkalmazott vagy nyugdíjas voltál 2023-ban. (Nyugdíjasok esetében akkor tehető ajánlás, ha a nyugdíj nagyobb mint 2000 lej. Csak a 2000 lej fölötti résznek van adótartozékuk és ennek  a 3,5%-a ajánlható fel.)

Nem bonyolult, mindössze annyit kell tenned, hogy a következő linkre lépsz:

https://redirectioneaza.ro/asociatia-acasa-in-tara-calatei

Beírod a személyes adataidat, be kell jelölnöd, hogy egy vagy két évre szeretnéd felajánlani a jövedelemadód 3,5%-át, a végén pedig a kijelölt mezőbe az egér segítségével, vagy az érinthető képernyőn berajzolod az aláírásodat.

Neked ez még 2 percedbe sem kerül, nekünk viszont óriási segítség.

Ne feledd, az adófelajánlás határideje május 25, de amennyiben teheted május 20.-ig tedd meg felajánlásodat, mert mi még 25.-ig fel kell töltsük az adóhivatal weblapjára.

Ha valami miatt nem sikerül a kitöltés, vagy érdeklődni szeretnél, hogy eljutott-e hozzánk felajánlásod, vagy csak az egyesület tevékenységeiről szeretnél információt kapni, megteheted a Facebook-oldalunkon keresztül: https://www.facebook.com/profile.php?id=100092243637147  vagy az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Köszönjük a felajánlásod!

Ha csupán támogatni szeretnéd munkánkat adományokkal, az egyesület banki adatai a következők:

Denumire entitate nonprofit
ASOCIAȚIA ACASĂ ÎN ȚARA CĂLATEI
Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit
47764322
Cont bancar (IBAN)
RO68BTRLRONCRT0668284201

Előre is köszönjük támogatásodat!

Néptáncoktatás "Itthon Kalotaszegen"

Gyerekeink néptáncoktatása számunkra is fontos. Ők lesznek remélhetőleg majd azok, akik kultúránk ezen részét tovább viszik, tovább adják.
Az oktatás segítéséhez vásároltunk hangfalat és mikrofonokat 4450 lej értékben.
Az eszközök beszerzéséhez az RMDSZ által támogatott Communitas Alapítványtól 1000 lej támogatást kaptunk a leadott pályázatunkra.
Köszönet érte!

100 éves a sárvásári református templom – ünnepség margójára

Véget ért egy csodálatos nap,

amikor jó érzés volt sárvásárinak lenni!

Ékes anyanyelvünk egész szókincse is kevés ahhoz, hogy kifejezzük azt az érzést, amely ezen a csodálatos őszi napon átjárta a lelkünket, felmelegítette a szívünk és boldoggá tett.

Aki jelen volt, vagy akinek könnyes lett a szeme, amig otthonról nézte az eseményeket, azoknak nem kell erről magyarázni.

Egy háború után, Trianon után bizonyára nem volt könnyű az élet, de elődeink bizakodók lehettek mikor nekifogtak a templom építésének. Minden történelmi válság ellenére hittek abban, hogy ennek a falunak van és lesz jövője.

Ma, 100 év után más fajta kihívásokkal kell megküzdenie, mint az embernek, mint az egyháznak. Látva a zsúfolásig megtelt templomot, a sok gyereket ugyan olyan bizakodva nézhetünk előre mind elődeink egykoron.  

Köszönet mindenkinek, akik részt vettek ennek az eseménynek a megszervezésében, lebonyolításában és napokon át felkészítették gyerekeinket a műsorra.

Köszönjük azoknak, akik anyagilag támogatták ezt az eseményt, külön köszönet az RMDSZ által működtetett Communitas Alapítványnak a támogatásért!

Jó volt együtt lenni!

Isten áldjon minden sárvásárit!

MEGEMLÉKEZÉS: 100 ÉVES A SÁRVÁSÁRI REFORMÁTUS TEMPLOM

Kedves sárvásáriak, itthoniak és távoliak!

Ezelőtt 100 évvel az itt élők közös munkájának köszönhetően befejezték templomunk építését.

Azóta ez a közösség a mai napig, ha kell szépítgeti, ha kell javítgatja-felújítja, fenntartja. Sajnos megtölteni ma már nem tudja.

A templom 100 éves fennállásának megünneplésére a Sárvásári Református Egyház hálaadó istentiszteletre és az ezt követő ünnepséggel egybekötött közös vacsorára szeretettel meghívott minden sárvásárit, aki ma itt lakik, aki itt született vagy felmenői ide születtek. Ha meghallgatjuk a hívó szót, akkor most zsúfolásig megtölthetjük.

Ezért, kedves sárvásáriak, bárhova is sodort el az élet, a szomszéd faluba vagy messze-távol, gyertek erre a napra haza! Vár ez a kicsiny közösség, várnak a rokonok, ismerősök és ha csak egy sírhantban nyugszanak is itt a felmenők, hidd el, ha élnének, ők is örülnének, ha hazajönnél!

Amikor az ITTHON KALOTASZEGEN EGYESÜLET-nek a nevét választottuk, az ITTHON-on volt a hangsúly, most október 28.-án ez így szóljon, hogy: ITTHON SÁRVÁSÁRON! GYERE EGY NAPRA HAZA ÉS ÉREZD MAGAD OTTHON!

Kérem a sárvásáriakat értesítsék a Sárvásárról származó távoli rokonaikat, hívják meg közösségünk nevében őket, hogy minél többen legyünk együtt és méltóan ünnepelhessük meg ezt a szép napot, templomunk fennállásának századik évét.

Egyesületünk még márciusban, az esperes Úr támogatásával pályázott a Communitas alapítványnál ennek a rendezvénynek az anyagi támogatására. Szerény összeget (1500 lejt) kaptunk a meghívók, plakátok és a meghívott vendégek szállásának támogatására. Ezen felül a rendezvény más költségeit is, 7000 lej értékig az egyesület részéről fedezni fogjuk. Jöjjenek, legyünk minél többen!

Tudjuk, nehéz messziről haza jönni, de bátorítunk mindenkit, hogy megtegye. Ha mégsem tud, lélekben legyen együtt velünk ezen a napon, egy picit többször is mint máskor gondoljon az itteniekre.

Tisztelettel, az Együtt Itthon Kalotaszegen Egyesület nevében: Péter Ferenc.

Isten áldjon minden sárvásárit!

A Körösfő községi falunapok margójára

Véget ért a sorban már a IV. Körösfő községi napok.

Sok munka és kitartás áll mögöttünk, hogy ez a nap valósággá válhatott. 

Ez a rendezvény minden alkalommal az összefogás, a közösség erejének és a vidámságnak a napja.

Most is a szívünkben a mi kis falunk volt a legnagyobb!

Az idei alkalom rendkívül sikeres volt, és erre mindannyian büszkék lehetünk.

A sok-sok program, koncert és különböző tevékenységek mind hozzájárultak a nap sikeréhez.

Különleges élmény volt a községünkről szóló festmény, kép és grafika kiállítás.

A gyerekek boldogan játszottak a játszótéren, örvendtek a bábszínháznak, élvezték a tűzoltó bemutatót, a habpartyt és szorgoskodtak a kézműves foglalkozás során.

A legfontosabb dolog az, hogy itt voltunk együtt, ünnepeltük községünket és egymást.

Egy napra olyanok voltunk, mint egy nagy család!

Végül szeretném kifejezni hálánkat minden olyan személynek, aki ennek az eseménynek a létrehozásában és lebonyolításában részt vett.

Az önkéntesek, a szponzorok és a rendezvény támogatói nélkül ez a nap nem valósulhatott volna meg.

Köszönöm, hogy eljöttek, és részesei voltunk ennek a csodálatos napnak.

Remélem, mindannyian jól érezték magukat, és várjuk Önöket a következő alkalomra is!

Legyen minden nap egy kicsit olyan, mint ez volt!

Isten áldjon mindenkit!


2023 augusztus 27 - KÖRÖSFŐ KÖZSÉGI NAPOK - TOMBOLA NYEREMÉNYEK / ZILELE COMUNEI IZVORU CRIȘULUI - PREMII LA TOMBOLĂ

Főnyeremény az augusztus 27.-i sorsoláson!!! 2 személyes kirándulás Bulgáriába a négy csillagos Shipka szállodába

9 fülbevaló – Swarovski – Kat Art

3 romantikus vacsora két személyre: Andreiuța, Bonanza, Delia

Torta – Csüdöm Attila és Edit

2 perec – Balázs Edit

Levendulás ajándékcsomag – Jakab Mihály Kinga

3 LIDL utalvány – Richajuice SRL

Sárvásár-Nyárszó Református Egyház:

  • Bicikli
  • 2 könyvescsomag

Sarokcsiszoló (flex) – DAVS SRL

2 gyerek horgászbot – Buzás István

2 pizzautalvány – Kerekes Misi

100 lejes utalvány – DJ ZOZO bulijára

10 gombóc fagylalt elvihető termo edényben – Barta Attila

Ajándékcsomagok: borok, pezsgők, kézműves ajándékok

KÖRÖSFŐ KÉPEKBEN - KIÁLLÍTÁS

Hogy miért érdemes megnézni ezt a kiállítást?

A képek, amiket láthatunk, nem csak vászonra vetett ecsetvonások, hanem az alkotók lelkének a tükrei. Minden egyes festmény mögött egy személyes történet, egy érzelmi vihar vagy egy gondolat mozdult meg.

Megismerhetjük sok festmény, kép történetét, vagy például, megtudhatjuk, hogy ki volt az a festő, aki annyira megkedvelte a körösfőiket, miközben itt festett, hogy később ezt írta egy barátjának:

„Olyan érzésem volt, mintha hazajöttem volna ezek közé a kedves emberek közé….. Úgy látszik Kalotaszeg embert csinált belőlem.”

Legyenek kíváncsiak és jöjjenek el! Mindenkit szeretettel várunk!


KÖRÖSFŐ KÖZSÉGI NAP 2023

Lassan hozzászokhatunk, hogy Körösfőn, ha augusztus vége, akkor Községi Nap.

A Községi Nap mindig kiváló alkalom arra, hogy összegyűljünk körösfőiek, sárvásáriak, nyárszóiak, kalotanádasiak és szívesen fogadunk minden kalotaszegi atyánkfiát.

Ebben az évben is izgalmas programokkal és színes eseményekkel várunk mindenkit augusztus 27.-én, vasárnap, a Malomnál, hogy együtt ünnepeljünk.

Az idei események változatosak lesznek, így minden korosztály talál magának érdekes és szórakoztató elfoglaltságot.

A gyerekek részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, megnézhetik, hogy a helyi önkéntes tűzoltócsapatunk hogyan birkózik meg egy lángoló autóval, majd ők is megismerkedhetnek a tűzoltás fortélyaival (kis gyerektömlőkkel gyakorlatozhatnak).

Lesz bábszínház, habparty és arcfestés is.

A rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz Győr László gyűjteménye, több száz képeslap, régi képek, 30 festmény és grafika.

16 órai kezdettel egy 30-40 perces tárlatbemutatáson megismerkedhetünk, többek között például olyan Körösfő témájú festménnyel, amely mostanig sehol nem volt kiállítva, vagy olyan fotókat láthatunk, melyeken nemzetünk nagyjai, Móricz Zsigmond, vagy Bartók Béla épp Körösfőn tartózkodnak.

17 órától megcsodálhatjuk községünk gyerekeinek a műsorát, gyönyörködhetünk a bánffyhunyadi Suhanc és a tordatúri Boglya néptánccsoportok előadásán.

19 órától Anna Georgeta és Narcisa Balla népdalénekesek szórakoztatnak majd minket.

20 órától Bandika mulatószenéjét élvezhetjük, míg a nap zárókoncertjén Szandival bulizhatunk együtt, aki már egész fiatalon, 1991, 1992 és 1993-ban is az év énekesnője volt.

Befejezésként tűzijáték parádé és hajnalig tartó buli DJ ZOZO-val.

A rendezvény ideje alatt étel-ital sátrak lesznek és értékes nyereményekkel TOMBOLA is kapható.

Sült malac és pálinkakóstolóval várunk mindenkit szeretettel!


© Minden jog fenntartva

„ITTHON KALOTASZEGEN” egyesület


Asociația „ACASĂ ÎN ȚARA CĂLATEI”


407343 Sárvásár 94, Kolozs megye, Románia

00-40-764-474-939

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.