Skip to main content

100 éves a sárvásári református templom – ünnepség margójára


  • Dátum
    2023. november 01

Véget ért egy csodálatos nap,

amikor jó érzés volt sárvásárinak lenni!

Ékes anyanyelvünk egész szókincse is kevés ahhoz, hogy kifejezzük azt az érzést, amely ezen a csodálatos őszi napon átjárta a lelkünket, felmelegítette a szívünk és boldoggá tett.

Aki jelen volt, vagy akinek könnyes lett a szeme, amig otthonról nézte az eseményeket, azoknak nem kell erről magyarázni.

Egy háború után, Trianon után bizonyára nem volt könnyű az élet, de elődeink bizakodók lehettek mikor nekifogtak a templom építésének. Minden történelmi válság ellenére hittek abban, hogy ennek a falunak van és lesz jövője.

Ma, 100 év után más fajta kihívásokkal kell megküzdenie, mint az embernek, mint az egyháznak. Látva a zsúfolásig megtelt templomot, a sok gyereket ugyan olyan bizakodva nézhetünk előre mind elődeink egykoron.  

Köszönet mindenkinek, akik részt vettek ennek az eseménynek a megszervezésében, lebonyolításában és napokon át felkészítették gyerekeinket a műsorra.

Köszönjük azoknak, akik anyagilag támogatták ezt az eseményt, külön köszönet az RMDSZ által működtetett Communitas Alapítványnak a támogatásért!

Jó volt együtt lenni!

Isten áldjon minden sárvásárit!

© Minden jog fenntartva

„ITTHON KALOTASZEGEN” egyesület


Asociația „ACASĂ ÎN ȚARA CĂLATEI”


407343 Sárvásár 94, Kolozs megye, Románia

00-40-764-474-939

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.